Thai-Melonensuppe

Thai-Melonensuppe

3.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Räuchertofu in Würfeln (1 cm), z. B. Mandel-Sesam-Tofu
    200 g
  • Sesamöl und etwas mehr zum Anbraten
    20 g
  • Wassermelone ohne Schale, entkernt
    1000 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
  • grüne Chilischote, frisch entkernt, in Stücken
    ½
  • Knoblauchzehen
    3
  • Schalotten halbiert
    2
  • Zitronengras grob gehackt
    2 Stängel
  • Limettensaft
    20 - 25 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Koriander abgezupft, grob gehackt
    4 Stängel
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 200 kcal / 836 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 452 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...