Rhabarber-Salsa

Rhabarber-Salsa

4.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
500 Gramm

Składniki

  • frischer Koriander, abgezupft (opcjonalnie)
    5 g
  • Minze abgezupft
    5 g
  • Basilikumblätter, frisch
    10 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    ½
  • Piri-Piri-Chili (opcjonalnie) halbiert, entkernt
    ½ - 1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Peperoni, rot in Stücken
    40 g
  • Rhabarber in kleinen Stücken (2 cm)
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Koriander
    1 TL
  • Bockshornklee, gemahlen
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Limettenschale abgerieben
    2 TL
  • Limettensaft frisch gepresst
    10 g
  • Erdbeeren, frisch halbiert
    200 g
  • Branntweinessig
    5 g
  • Rapsöl
    5 g

Wartości odżywcze na 100 Gramm

Kalorie 57 kcal / 237 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 472 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...