Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto
TM6

Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto

4.8 (8 ocen)

Składniki

  • 2 calamari di media misura, puliti ed eviscerati
  • 2 pomodori secchi
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 gamberoni giganti freschi, puliti
  • 20 g di vino bianco
  • 1560 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di cous cous precotto
  • 10 g di pangrattato
  • 30 g di succo di limone

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1307.5 kJ / 312.5 kcal
Białko
18.3 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
1.8 g
Sód
612.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy