Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 fettine di pesce spada sottili (circa 650 g)
- 1 arancia, preferibilmente biologica
- 7 - 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di scalogno a pezzi
- 6 fette di pancarré a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 947.3 kJ / 226.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 280.1 mg
Alternatywne przepisy
Tonno in agrodolce
1 Std.
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 Min
Salmone con pesto di cedro
30 Min
Patate duchessa con verdure
1h 15min
Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)
1h 15min
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40 Min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45 Min
Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
1 Std.
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min
Lasagne zucca e salsiccia
2h