![Torta di riso cacio e pepe Torta di riso cacio e pepe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78e61c4f4ff96463cbb55b370d5f6535/Derivates/aabcff3183c9c42d006a566654d86671f40f05d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- pepe nero macinato, a piacere
- 1 uovo
- pangrattato q.b.
- 120 g di mozzarella sgocciolata, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2258.8 kJ / 539.8 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 709.9 mg
Alternatywne przepisy
Ciambella salata speck e scamorza
50 мин.
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Focaccia di patate in padella
1h
Lasagne di pane raffermo
1u. 45min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Pappardelle alla papalina
30min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1h
Ziti al forno ragù e speck
1h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1u. 20min
Gattò di patate (TM6)
1h 30min
Brutti ma buoni di patate
55 Min