Torta di riso cacio e pepe
TM6 TM5

Torta di riso cacio e pepe

4.5 (13 ocen)

Składniki

  • 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 350 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • pepe nero macinato, a piacere
  • 1 uovo
  • pangrattato q.b.
  • 120 g di mozzarella sgocciolata, a fette

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2258.8 kJ / 539.8 kcal
Białko
18.7 g
Węglowodany
71.5 g
Tłuszcz
21.9 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
1 g
Sód
709.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy