![Focaccia di patate in padella Focaccia di patate in padella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf5b97cdafd5e10fefc43b681827afbe/Derivates/dd6912f8539d2cfb39282ac9c3529abdf43164b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di fecola di patate
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di provola, a fette
- 80 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 385.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di carote e patate
40 分钟
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1 Std.
Coppa cookies
3h 30min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h 15min
Spirali di frittata arlecchino
2 Std. 30 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Tortilla di patate al vapore
45 分钟
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Frittata di zucchine (TM6)
50 Min