Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di fecola di patate
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di provola, a fette
- 80 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 385.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di zucca
1h 30 min.
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Rotolo di frittata
45 min.
Burger ceci e rucola
40 min.
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Bratwurst con insalata di patate
35min
Bortellina
30min
Merendine yo-yo
1h
Polpette alla rucola
40 min.
Praline al tiramisù e cioccolato
1h 30 min.
Palline cocco e lampone
3h
Torta estasi
45 min.