Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roastbeef al forno
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di carne bovina, taglio scamone
Funghi trifolati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 650 g di funghi porcini freschi, lavati ed a pezzi
- 8 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1396.2 kJ / 333.7 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1303 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Ossibuchi ai funghi
3 Std. 30 Min
Merluzzo al pomodoro con verdure
40min
Insalata di polpo e patate
2h
Sautè di cozze e vongole
40min
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35min
Cous cous di mare freddo
1h 30min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Cocktail di gamberi (TM6)
1h 30min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30 min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 godz. 45 min
Lasagne zucca e salsiccia
2h