![Roastbeef con contorno di funghi porcini Roastbeef con contorno di funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7dd2bd87159d3a4dc14cea3c2bad44db/Derivates/0ef8921e054018fd0e1e5555c718b783988fe057.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roastbeef al forno
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di carne bovina, taglio scamone
Funghi trifolati
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 650 g di funghi porcini freschi, lavati ed a pezzi
- 8 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1396.2 kJ / 333.7 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1303 mg
Alternatywne przepisy
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Fregola ai frutti di mare
40min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 godz.
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1 godz.
Cous cous di mare freddo
1 Std. 30 Min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45 min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 Std. 30 Min
Filetto di manzo con peperonata
40min
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.