![Bucatini con ragù di cotechino e noci Bucatini con ragù di cotechino e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57c1ce4d3c347cab9935b703b8acf135/Derivates/aaaa9232b765969e5fb874f880250365f17ee099.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di gherigli di noci
- 1 scalogno a metà
- 1 spicchio di aglio
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cotechino cotto, spellato e a pezzi
- 50 g di vino bianco
-
1
pizzico di timo secco
lub 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 200 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo bucatini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2608.5 kJ / 623.5 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 828.9 mg
Alternatywne przepisy
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Arrosto con contorno di castagne e patate
2 Std.
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Vincisgrassi
2 Std. 30 Min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 Std.
Millefoglie di patate, Parmigiano Reggiano e timo
55 min
Risotto radicchio e uva
40 min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 min
Praline al tiramisù e cioccolato
1h 30min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min