Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di gherigli di noci
- 1 scalogno a metà
- 1 spicchio di aglio
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cotechino cotto, spellato e a pezzi
- 50 g di vino bianco
-
1
pizzico di timo secco
lub 1 rametto di timo fresco - 200 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo bucatini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2608.5 kJ / 623.5 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 828.9 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Pizzoccheri bianchi
55p
Linguine allo sgombro
30min
Beccute
1h
Arrosto con contorno di castagne e patate
2h
Bortellina
30min
Òss de mòrd (Ossa da mordere)
1h 30min
Pane integrale con fichi e noci
4h 30min
Schiaffettoni ripieni
1h 30min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1h 10min
Torta gianduia (senza glutine)
1h
Lasagne zucca e salsiccia
2h