
Wersje kompatybilne
Truffes au cacao et fruits secs sans sucre ajouté
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de noix de cajou, grillées, non salées
- 35 g d'amandes blanchies
- 80 g de poudre de cacao et 1 c. à soupe de plus pour la finition
- 90 g de dattes dénoyautées (± 6 dattes Medjoul)
- 20 g d'huile de noix de coco bio (± 2 c. à soupe)
- 80 g de purée d'amande blanche
- 80 g de banane très mûre
- 1 c. à café de vanille, en poudre
- 1 c. à soupe de noix de coco râpée non sucrée (± 15 g)
- 1 c. à soupe de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 69 kcal / 290 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.3 g