Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre, et un peu pour saupoudrer
- 1 orange non pelée, en morceaux
- 3 œufs
-
100
g de l'huile de tournesol, et un peu pour le moule
lub 100 g de beurre, à température ambiante, et un peu pour le moule -
1
yogourt nature
lub 130 g de crème - 250 g de la farine fleur, et un peu pour le moule
- 1 sachet de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1606 kJ / 385 kcal
- Białko
- 7.11 g
- Węglowodany
- 58.33 g
- Tłuszcz
- 13.66 g
Alternatywne przepisy
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Gâteau des rois
1h 55 min
Cake aux baies
1h 15min
Madeleines
1h
Cake choco-courgettes
1 Std. 25 Min
Cake au citron
1h 5min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Gâteau au yogourt
1 Std. 40 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min