Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre, et un peu pour saupoudrer
- 1 orange non pelée, en morceaux
- 3 œufs
-
100
g de l'huile de tournesol, et un peu pour le moule
lub 100 g de beurre, à température ambiante, et un peu pour le moule -
1
yogourt nature
lub 130 g de crème - 250 g de la farine fleur, et un peu pour le moule
- 1 sachet de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1606 kJ / 385 kcal
- Białko
- 7.11 g
- Węglowodany
- 58.33 g
- Tłuszcz
- 13.66 g
Alternatywne przepisy
Cake à l’orange imbibé
1 godz. 30 min
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Madeleines
1sa
Gâteau des rois
2h 15min
Tresse russe aux canneberges
3h
Cake aux baies
1h 15min
Gâteau au yogourt
1 godz. 40 min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Gâteau à la crème
45 dk
Cake choco-courgettes
1h 25min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min