Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avellanas crocantis
- 40 g de avellanas troceadas
- 1 cucharada de azúcar glas
Ganache de chocolate praliné
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 340 g de chocolate praliné Nestlé® postres en trozos
- 60 g de mantequilla en trozos
Crujiente de arroz con dulce de leche
- 150 g de dulce de leche espeso (pastelero)
- 40 g de arroz inflado
Bizcocho plancha de chocolate
- 4 huevos
- 100 g de azúcar
- 80 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de cacao puro en polvo
Montaje, cobertura de chocolate con leche y decoración
- 350 g de chocolate con leche para postres en trozos
- 120 g de agua
- 50 g de chocolate blanco para postres
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3724 kJ / 891 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sirope de vino blanco
12h
Milhojas con crema de vainilla
5h
Crema pastelera
10 Min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Tarta cerebro
1h 40 min
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Tarta de turrón
1h 20 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Brazo de gitano
3h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min