Urządzenia i Akcesoria
Chimichurri
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
250 g
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g kolendry, świeżej
-
80 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
-
15 g czerwonego octu winnego
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
487.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
1055.3 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40 Min
Guacamole
15 Min
Pisco sour
10 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Sos barbecue z whisky
50 Min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 Std.
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Korma z wołowiny
3 Std. 10 Min
Tapenada
5 Min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 Std. 5 Min