Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g kolendry, świeżej
- 80 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 15 g czerwonego octu winnego
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2638.3 kJ / 630.6 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1218.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sycylijska caponata
30min
Salsa Verde
15min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Sos salvitxada
1h 25min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Dymny sos whisky
20 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos barbecue z whisky
50min
Margarita
5 min