Urządzenia i Akcesoria
Chimichurri
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
250 g
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g kolendry, świeżej
-
80 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
-
15 g czerwonego octu winnego
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
487.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
1055.3 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Chutney z mango
40min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Pikantne aïoli
15min
Pasta Taramosalata
15min
Peruwiańskie ceviche
1h 15min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Guacamole z mango i żurawiną
20min
Salsa z pomidorów i kolendry
1h 5min