Urządzenia i Akcesoria
Szybki chleb orkiszowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 kromek
Składniki
-
400 g wody letniej
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g miodu
-
500 g mąki orkiszowej, razowej
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
119.8 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
401.8 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
18.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb z samopszy z sezamem
2 godz. 10 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15 godz. 45 min
Chleb gryczany
1 godz. 35 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min