Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki pszenno-żytnie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
400 g mąki pszennej typ 405 lub 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mąki żytniej typu 1150
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
340 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
611 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35 min.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30 min.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10 min.
Chleb jogurtowy
3h
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1h 50 min.
Chleb z ziarnami
2h 30 min.
Tradycyjne bagietki
2h 30 min.
Bułki-trojaczki z ziarnami
2h 40 min.
Słonecznikowe bagietki
1h 10 min.
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1h 15 min.
Bułki śniadaniowe
1h 40 min.