
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki pszenno-żytnie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej typ 405 lub 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
mąki żytniej typu 1150100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia340 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
146 kcal /
611 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.