Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 300 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 2 - 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 420.6 kJ / 100.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 564.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 Min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM5)
5 Min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM5)
10 Min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 Min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 Min
Surówka z kalarepy (TM6)
15 Min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM6)
10 Min