
Urządzenia i Akcesoria
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 porcji
Składniki
Ciasto marchewkowe
-
150 g orzechów włoskich, łuskanych
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
130 g oleju
-
250 g mąki tortowej
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 jajka
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
Krem z białą czekoladą
-
160 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 - 600 g serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
20 - 40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
30 - 60 g cukru pudru
-
16 orzechów włoskich, łuskanych, połówek do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
517.4 kcal /
2164.7 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Sód
366.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska