Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami

Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami

4.7 241 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 porcji

Składniki

Ciasto marchewkowe
  • 150 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 130 g oleju
  • 250 g mąki tortowej
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
Krem z białą czekoladą
  • 160 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 - 600 g serka kremowego śmietankowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 20 - 40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 30 - 60 g cukru pudru
  • 16 orzechów włoskich, łuskanych, połówek do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 517.4 kcal / 2164.7 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 366.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...