Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pommes de terre (2-3 petites et taille adaptée pour la grande goulotte)
- l'eau pour couvrir les pommes de terre
- 1 c. à soupe vinaigre blanc
- 70 g de gruyère, coupé en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à soupe de feuilles de romarin frais
- 50 g d'huile d'olive
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
- ½ - 1 c. à café de sel marin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pâtes au chèvre
40min
Tisane laurier, cannelle, anis et citron
10 Min
Tartare de champignons
35min
Nectar pomme-poire
25 Min
Starmix - A
1 Std.
Sandwich aux légumes et crevettes sautés
40min
Tisane sauge et laurier
15 Min
Saumon et sauce aux petits pois
25 Min
Tisane menthe, anis et citron
10 Min
Tisane froide pamplemousse rose et romarin
1 Std. 25 Min
Salade de carottes et de pommes en spaghetti, feta et noix
15 Min
Faire sauter 200 g de pommes
15 Min