Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g d'eau minérale
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T110
- 300 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de curcuma en poudre
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 6 c. à soupe de graines variées (tournesol, lin, sésame)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1016 kJ / 240 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shots immunostimulant gingembre, curcuma, miel et citron
10 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Nouilles Soba
30min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15 Min
Julekake (brioche norvégienne)
2 Std. 50 Min
Cookies aux peaux de banane
1 godz. 10 min
Galettes aux légumes râpés et au son d'avoine
50min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Pizza ball
2 godz. 35 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pâte à tartiner au cacao végane
15 Min