Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 125 g de lait
- 75 g de farine de blé complet
- 75 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 œufs
- 80 g d'huile d'olive
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
- 1 pincée de piment d'Espelette
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 250 g de ratatouille maison, égouttée
-
140
g de fromage de chèvre en bûche ou de comté, coupé en 14 cubes (2 cm)
lub 14 billes de mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786.7 kJ / 188 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 264.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chakchouka aux œufs
50 dk
Boulettes courgette-mozzarella
45 dk
Crumble courgette et petits pois, sorbet au wasabi
50 dk
Aubergines roulées à la ricotta
1 godz. 30 min
Nids de spaghetti, sauce tomate et brocoli
1 godz. 30 min
Brioche à la cannelle glacée
2h 20min
Chakchouka à la feta
1sa
Madeleines basilic-parmesan
30 Min
Açaï bowl
25 min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45 dk
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Muffins façon pizza
35 dk