Tarte aux quetsches, végane et sans gluten

Tarte aux quetsches, végane et sans gluten

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de sarrasin
  • 150 g de noisettes, décortiquées, non émondées
  • 100 g de sucre
  • 2 pincées de sel
  • 50 g d'amidon
  • 1 citron zeste râpé et jus pressé
  • 100 g de beurre végane, en morceaux
    100 g de margarine végétalienne
  • 50 g d'eau glacée
  • 250 g de pruneaux coupées en deux, dénoyautées
    250 g de pruneaux, surgelés, décongelés
  • 250 g de pommes trognon retiré, détaillées en morceaux
  • 300 g de pruneaux coupés en deux, dénoyautés
    300 g de pruneaux, surgelés, décongelés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 609.7 kcal / 2551.1 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 35.2 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 53.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...