Garnelen-Knoblauch-Tarte

Garnelen-Knoblauch-Tarte

4.3 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    220 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    90 g
  • Weißweinessig
    1 EL
  • Salz
    3 Prisen
  • Wasser kalt
    70 g
Belag und Fertigstellung
  • Knoblauchzehen mit Schale
    10
  • Frischkäse
    300 g
  • Milch
    100 g
  • Sahne
    100 g
  • Eier
    3
  • Weißwein, trocken
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Babyspinat
    75 g
  • Öl
    3 EL
  • Garnelen, roh, groß, geschält entdarmt, an der dicken Seite gut ein Drittel eingeschnitten
    12
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 Prisen
  • geriebene Zitronenschale unbehandelt
    1 TL
  • geriebene Orangenschale unbehandelt
    1 TL
  • Petersilie gehackt
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 639 kcal / 2673 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 778 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...