Petersilien-Schmarrn mit Speck

Petersilien-Schmarrn mit Speck

3.8 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken (4 cm)
    100 g
    100 g Gouda, in Stücken (4 cm)
  • Eier getrennt
    6
  • Petersilie mit Stielen, grob zerkleinert
    20 g
  • Milch
    600 g
  • Salz
    5 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Weizenmehl Type 550
    360 g
  • Tiroler Schinkenspeck in Scheiben
    125 - 150 g
    125 - 150 g Bacon, in Scheiben
  • Butter
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 806 kcal / 3372 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1057 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...