Cannelloni mit Artischockenpüree

3.4 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    100 g
Füllung
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Artischockenherzen frisch, (siehe Tipp)
    400 g
    400 g Artischockenherzen, aus der Konserve, abgetropft
  • Weißwein
    125 g
    125 g Geflügelfond, flüssig
  • Thymian abgezupft
    3 g
  • Hartweizengrieß
    70 g
  • Frischkäse
    125 g
  • Eigelb
    3
  • Salz
    6 g
  • Pfeffer
    ½ - ¾ TL
  • Cannelloni trocken (ca. 16 Stk.)
    160 g
Sauce und Fertigstellung
  • Butter
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Milch
    250 g
  • Geflügelfond flüssig
    250 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1245 mg
Białko 28 g
Kalorie 3010 kJ / 720 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...