Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy bulgur (patrz wskazówka)
- 450 g wody
- ½ łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 956.1 kJ / 228.4 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 315.5 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 Min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 Min
Gotowanie kaszy jaglanej
20 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 Min
Gotowanie 300 g kaszy jaglanej
45min