
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi
-
wody plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi700 g
-
soli plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi1 ½ łyżeczki
-
topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki600 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
jajko1
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek do ugotowania gnocchi1 łyżka
Sos grzybowy
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
masła30 g
-
grzybów, świeżych np. podgrzybków250 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu170 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
744.8 kcal /
3116.2 kJ
Białko
18.1 g
Tłuszcz
27.5 g
Węglowodany
108.1 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
1362.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska