Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym

Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym

4.5 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Gnocchi
  • wody plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi
    700 g
  • soli plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi
    1 ½ łyżeczki
  • topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
    600 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    400 g
  • jajko
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oliwy z oliwek do ugotowania gnocchi
    1 łyżka
Sos grzybowy
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • masła
    30 g
  • grzybów, świeżych np. podgrzybków
    250 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    170 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 744.8 kcal / 3116.2 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 108.1 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 1362.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...