Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'une orange non traitée, finement râpé
- 50 g d'huile d'olive
- 500 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 672 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Brioche des rois
6h 35min
Canistrelli
1h
Les longués de Montpellier
1h
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 min
Pompes à l'huile
3h
Navettes
2 godz.
Navettes au zeste d'orange
1 Std. 35 Min
Panisses marseillaises
3h
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Oreillettes
3h 40min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min