Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 10 g de jengibre, pelado, en rebanadas (2 mm)
- 60 g de aceite de ajonjolí
- 20 g de azúcar
- 1 cda de vinagre de arroz
- 40 g de salsa de soya
- 150 g de pimiento rojo, en bastones (aprox. 5 cm x 1 cm)
- 200 g de pak choi ( acelga china), en trozos (2-3 cm)
- 50 g de cebolla morada, en rebanadas (0.5 cm)
- 400 g de carne molida p. ej. carne de cerdo, de res, de pollo o de pavo
- ½ cdita de sal
- 20 g de salsa de ostión
- 400 - 460 g de fideos udon
- 20 g de cebolla cambray, en rebanadas (2 mm)
- 20 g de ajonjolí tostado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3643.9 kJ / 870.9 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 93.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1085.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 godz. 50 min
Bowl de atún y aguacate
50 menit
Pescado agridulce con arroz TM6
1j 5 menit
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 menit
Arroz con pollo al jengibre con salsa de cacahuate
1j
Salmón con ajonjolí y sopa de chícharos.
1j
Lasaña de calabacita y jitomate
4h 10min
Pollo al curry de coco con arroz
45min
Pasta con pollo Tikka Masala
45min
Nasi goreng (arroz frito)
40min
Banh mi (tortas de res vietnamitas)
1j 15 menit
Caldo Campesino
40min