Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 10 g de jengibre, pelado, en rebanadas (2 mm)
- 60 g de aceite de ajonjolí
- 20 g de azúcar
- 1 cda de vinagre de arroz
- 40 g de salsa de soya
- 150 g de pimiento rojo, en bastones (aprox. 5 cm x 1 cm)
- 200 g de pak choi ( acelga china), en trozos (2-3 cm)
- 50 g de cebolla morada, en rebanadas (0.5 cm)
- 400 g de carne molida p. ej. carne de cerdo, de res, de pollo o de pavo
- ½ cdita de sal
- 20 g de salsa de ostión
- 400 - 460 g de fideos udon
- 20 g de cebolla cambray, en rebanadas (2 mm)
- 20 g de ajonjolí tostado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3643.9 kJ / 870.9 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 93.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1085.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 Std. 50 Min
Camarones estilo Hunan
20 Min
Tacos al pastor chilangos
40min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45min
Pollo kung pao
45min
Banh mi (tortas de res vietnamitas)
1 Std. 15 Min
Arroz Sichuan con carne molida y aceite de chile TM6
1 godz. 5 min
Pescado agridulce con arroz TM6
1 godz. 5 min
Bowl de pollo Shawarma
1 Std.
Arroz con camarones estilo Cantonés TM6
50min
Bowl de atún y aguacate
50min