
Urządzenia i Akcesoria
Bagietki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 sztuk
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750175 g
-
wody175 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody zimnej175 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia325 g
-
olej do natłuszczenia
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
301.9 kcal /
1263.2 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
780 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Bagietki rustykalne
15 godz.
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min