Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
TM6 TM5

Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym

4.7 (174 oceny)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g mąki pszennej, typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1757.9 kJ / 420.1 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
72.1 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
2.3 g
Sód
723.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy