
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
400 g jogurtu greckiego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
420.1 kcal /
1757.9 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
72.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
723.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska