Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
400 g jogurtu greckiego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
723.9 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
1757.9 kJ /
420.1 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
72.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1h 50min
Placek czosnkowo-serowy
2h
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1h 15min
Paluszki z serem i ziołami
40min
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Szybka pizza neapolitańska
50min
Chlebki z grilla
1h 35min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1h 30min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1h 55min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Proziaki z masłem czosnkowym
25min
Langosze
1h 30min