Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym

Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym

4.7 197 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 420.1 kcal / 1757.9 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 72.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 723.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...