
Urządzenia i Akcesoria
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
jabłka duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki2
-
mąki pszennej200 g
-
mleka250 g
-
jajka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
311.7 kcal /
1304.1 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
56.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
113.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)
45 min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
45 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz.
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Jabłka w cieście
1 godz.