Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
TM6 TM5

Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach

4.9 (331 ocen)

Składniki

  • 250 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
  • 220 g wody, letniej
  • 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 120 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 12 plastrów salami
  • 3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry
  • 3 pieczarki, pokrojone w plastry
  • ¼ żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 5 cm paski

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2018.3 kJ / 482.4 kcal
Białko
20.4 g
Węglowodany
57.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
3.6 g
Sód
1061.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy