Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach

Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach

4.9 355 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk

Składniki

  • 250 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 220 g wody letniej
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 120 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 12 plastrów salami
  • 3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
  • 3 pieczarki pokrojone w plastry
  • ¼ żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 5 cm paski

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 482.4 kcal / 2018.3 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 1061.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...