Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu na kawie zbożowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
2 jajka sparzone
-
1 żółtko ze sparzonego jajka
-
120 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
380 g wody
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki), plus dodatkowo 1-1½ łyżki do oprószenia
-
300 g biszkoptów lady fingers (podłużnych, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
202.8 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1240.2 kJ /
296.4 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Budyń malinowy
10 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min