Tiramisu na kawie zbożowej

Tiramisu na kawie zbożowej

4.7 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
12 porcji

Składniki

  • 2 jajka sparzone
  • 1 żółtko ze sparzonego jajka
  • 120 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 380 g wody
  • 15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki), plus dodatkowo 1-1½ łyżki do oprószenia
  • 300 g biszkoptów lady fingers (podłużnych, patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 202.8 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1240.2 kJ / 296.4 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 28.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...