Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu na kawie zbożowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
2 jajka sparzone
-
1 żółtko ze sparzonego jajka
-
120 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
380 g wody
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki), plus dodatkowo 1-1½ łyżki do oprószenia
-
300 g biszkoptów lady fingers (podłużnych, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
202.8 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1240.2 kJ /
296.4 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Lody kokosowe
6 godz. 30 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min