Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu na kawie zbożowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
2 jajka sparzone
-
1 żółtko ze sparzonego jajka
-
120 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
380 g wody
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki), plus dodatkowo 1-1½ łyżki do oprószenia
-
300 g biszkoptów lady fingers (podłużnych, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
202.8 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1240.2 kJ /
296.4 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik panda
1 godz. 30 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Koreczki z mini naleśników
35 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Budyń malinowy
10 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min