Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu na kawie zbożowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
2 jajka sparzone
-
1 żółtko ze sparzonego jajka
-
120 g cukru
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
380 g wody
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki), plus dodatkowo 1-1½ łyżki do oprószenia
-
300 g biszkoptów lady fingers (podłużnych, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
202.8 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1240.2 kJ /
296.4 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort naleśnikowy z matchą
6 Std.
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 Std. 20 Min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 Std. 30 Min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 Min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 Min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 Min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 Std. 40 Min
Sernik baklava
7 Std.
Zapiekanka z tortellini
30 Min
Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem
20 Min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 Std.