Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse au chocolat noir
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat au lait
- 120 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat blanc
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 10 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucettes de gâteau au chocolat
4u. 50min
Fondant au chocolat
40min
Café à la noisette
25 Min
Coupe glacée à la coco, coulis à l'ananas
11j
Granité de melon
3h 15min
Pannacotta à la pâte à tartiner
2h 20 min
Fondant aux deux chocolats
3u.
Gâteau damier
2 Std.
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Crème brûlée à la vanille
3小时 45 分钟
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6h 30min
Coulant au chocolat
40min