Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse au chocolat noir
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat au lait
- 120 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat blanc
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 10 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines aux fraises de saison
1h 30 min
Mochis mangue-Passion
2 godz. 30 min
Cheesecake à la fraise
13h 45min
Sauce au chocolat blanc, orange et pistache
15min
Tarte aux fraises
3h
Feuilleté chantilly et fraise
1h 30 min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Cheesecake aux speculoos
1h
Tiramisu aux fraises
4h 30 min
Mousses au chocolat
3h 20min
Macarons à la vanille
3h