Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di pancetta a cubetti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e tritati
- 1 rametto di salvia fresca, le foglie lavate e tritate
- 1 foglia di alloro secca
- 100 g di salsiccia spellata, a pezzettini
- 300 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di vino bianco
- 250 g di acqua bollente
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 6245 kJ / 1493 kcal
- Białko
- 103.8 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 111.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 3878.5 mg
Alternatywne przepisy
Pappardelle al ragù di cinghiale
2h
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Sugo pomodoro e ricotta
1h
Sugo all'amatriciana
50min
Polpette al sugo
50min
Sugo al basilico
1h 10min
Brodo di manzo
3 godz. 50 min
Pasta con ragù bianco e piselli
40min
Polpettone classico (TM6)
1h 15min
Tagliatelle al ragù di coniglio
1h
Ragù di salsiccia
1h 15min
Tagliatelle al ragù
1h 10min