![Ragù bianco Ragù bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21ab7237b205abf9b64b382cc1ec3803/Derivates/85c07a66b596f29d92e6b4ba7a1f133155418e35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di pancetta a cubetti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e tritati
- 1 rametto di salvia fresca, le foglie lavate e tritate
- 1 foglia di alloro secca
- 100 g di salsiccia spellata, a pezzettini
- 300 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di vino bianco
- 250 g di acqua bollente
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 6245 kJ / 1493 kcal
- Białko
- 103.8 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 111.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 3878.5 mg
Alternatywne przepisy
Polpette al sugo
50 Min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 Std. 20 Min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Polpettone classico (TM6)
1 Std. 15 Min
Tagliatelle al ragù di coniglio
1 Std.
Sugo pomodoro e ricotta
1 Std.
Brodo di manzo
3 Std. 50 Min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min
Pasta alla gricia
30 Min
Brodo di gallina
4 Std. 10 Min
Risotto zafferano e speck
35min