Wersje kompatybilne
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cimette di broccoli
- 500 g di acqua
- 120 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, lavati e asciugati
- 3 foglie di basilico
- ½ spicchio di aglio
- 5 acciughe sott'olio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1023 kJ / 244.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 62.2 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di zucchine (1 porzione)
20 min.
Fagiolini e taccole al vapore
40 min.
Patate lesse
40 min.
Contorno di spinaci
25 min.
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min.
Broccoli stufati
40 min.
Fagiolini insaporiti
25 min.
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40 min.
Fagiolini in gremolada
30min
Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore
20 min.
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35min
Contorno di asparagi alle erbe aromatiche sottovuoto
40 min.