
Urządzenia i Akcesoria
Pączki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
-
cukru45 g
-
świeżych drożdży pokruszonych35 g
-
mleka130 g
-
żółtka3
-
masła pokrojonego na kawałki55 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa porcja do oprószenia blatu330 g
-
soli1 szczypta
-
spirytusu rektyfikowanego 96%1 ¼ łyżki
-
olej do smażenia o neutralnym smaku
-
dżem do nadzienia
-
cukier puder do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
234.5 kcal /
981.8 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
52.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska