
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- masło do natłuszczenia formy
- 125 g masła pokrojonego na kawałki
- 30 g cukru
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa i piana z białek
- 5 jajek
- 1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
- 350 g cukru
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru - 650 g mleka
- 120 g oleju np. słonecznikowego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 259.5 kcal / 1085.7 kJ
- Białko
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Sód
- 210.9 mg
Alternatywne przepisy
Sernik Izaura
2 godz.
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 godz.
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Karpatka
5 godz.
Pączki
1 godz. 20 min
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min