![Makaron jajeczny Makaron jajeczny](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5053AED-32E1-4A02-BA34-2328C56BEC08/Derivates/C932D501-D74A-4B51-A097-23A35F62250E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do posypania
- 2 jajka (rozmiar M)
- 1 łyżka oliwy z oliwek, extra virgin
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1015 kJ / 242.6 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 31.6 mg
Alternatywne przepisy
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Makaron bezjajeczny
1 Std. 35 Min
Ser typu halloumi
29h
Kołduny litewskie
1 Std. 50 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Pączki
1 Std. 20 Min
Kluski śląskie
30min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Majonez
5 min