
Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 kawałków
Składniki
Budyń do kremu
-
750 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
-
15 g mąki pszennej
-
4 żółtka
Ciasto
-
250 g wody
-
125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 jajek
Krem
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
308.5 kcal /
1290.9 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
20.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
59.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska