Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń do kremu
- 750 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
Ciasto
- 250 g wody
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 130 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 5 jajek
Krem
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 160 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1290.9 kJ / 308.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 59.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto Metrowiec
7h
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Ciasto Snikers
26 Std.
Wuzetka (W-Z)
9h 20min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 Std.
Pączki
1 godz. 20 min
Kopiec kreta
3 Std. 20 Min