Karpatka

Karpatka

4.2 4.3K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 kawałków

Składniki

Budyń do kremu
  • 750 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
Ciasto
  • 250 g wody
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 jajek
Krem
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 308.5 kcal / 1290.9 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 20.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 59.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...