
Urządzenia i Akcesoria
Oponki serowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
16 sztuk
Składniki
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki250 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
jajko1
-
cukru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia280 g
-
sody oczyszczonej¾ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
spirytusu rektyfikowanego 96%1 łyżka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
146 kcal /
610 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
87 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Faworki klasyczne
1 godz.
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Rurki z kremem
3 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Pączki
1 godz. 20 min