Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

4.9 3.4K ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 100 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 600 g wody
  • 500 g kapusty kiszonej dobrze odsączonej
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 120 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
Ciasto
  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 567.4 kcal / 2373.9 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 90.8 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 1160.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...