
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
100 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
600 g wody
-
500 g kapusty kiszonej dobrze odsączonej
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
Ciasto
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567.4 kcal /
2373.9 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
90.8 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
1160.4 mg