Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
100 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
600 g wody
-
500 g kapusty kiszonej dobrze odsączonej
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
Ciasto
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
sól do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1160.4 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2373.9 kJ /
567.4 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
90.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Pączki
1 godz. 20 min