Wersje kompatybilne
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de brie de Nangis, coupé en gros morceaux
- 150 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 90 g de croûtons
- 10 g de truffe, détaillée en brunoise fine
- ¼ bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- 1 pincée de poivre, fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458 kJ / 352 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Œufs basse température, artichauts et girolles
2 Std.
Tarama et ses miniblinis
1 Std. 45 Min
Emulsion verte, végétaux en suspension, olive-citron-cacahuètes (Sébastien Richard)
1sa
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30 dk
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35 Min
Foie gras d'oie à la truffe
72 godz.
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4h 30min
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50 dk
Tarama aux œufs de cabillaud
1 Std. 15 Min
Gravlax de saumon à la betterave
8 Std. 15 Min
Crème de roquette au chèvre
30 dk
Sorbet concombre et vinaigre balsamique
12 Std.