Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de Gallo
- 9 oz ripe tomatoes (approx. 2-3 tomatoes), deseeded and quartered
- 1 fresh jalapeño chili, stem removed, seeds optional
- 2 oz red onion
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp salt
Cashew Cream
- 3 ½ oz raw cashews
- 3 ½ oz pine nuts
- 5 oz water
- 2 oz lemon juice
- 1 - 2 pinches salt, to taste
Guacamole
- 2 avocados, flesh only
- 1 - 2 tsp lime juice
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Assembly
- 5 oz grated vegan cheese
- 14 oz refried beans, canned
- ½ iceberg lettuce head, thinly sliced
- fresh cilantro leaves, to garnish
- tortilla chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129.4 kJ / 269.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 412.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holiday Brisket
6h 55min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Chicken Fajita Soup
50 min
Curried Chicken, Arugula and Pineapple
35 min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50 min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 min
Turkey Taco Bowl
1h
Jalapeño Popper Dip
1h 10 min