Urządzenia i Akcesoria
Chapatis indiens
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
300 g d'eau minérale tiède
-
475 g de farine T110, et un peu pour fariner
-
6 g de sel
-
huile de tournesol pour la pâte
-
2 - 3 pincées de farine
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
636 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pain indien (naan)
1 Std. 50 Min
Cheese naan indien
2 Std. 40 Min
Pitas libanaises
2 Std. 20 Min
Cheese naans au curry et à la coriandre
3 Std. 5 Min
Makrouts (biscuits de semoule aux dattes)
1 Std. 15 Min
Achards de légumes
40 Min
Porridge de riz salé (congee)
35 Min
Pain fenouil tressé
3 Std.
Mochis mangue-Passion
2 Std. 30 Min
Pains au yaourt orientaux
55 Min
Chapati
1 Std. 10 Min
Falafels et sauce à la coriandre
45 Min