Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau minérale
- 5 g de levure boulangère sèche
- 250 g de farine T55
- 250 g de semoule de blé dur fine, et 3 c. à soupe
- 5 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 333 kJ / 79 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Pides aux trois fromages
1h 40min
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Batbout au fromage
30min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Jus d'avocat aux dattes
5 Min
Msemen
40min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min