Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g d'eau froide
- 150 g de semoule de blé dur fine
- 75 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 2 c. à café rases de levure chimique
- beurre, pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2h 10 min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Batbout au fromage
30min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Soupe harira
40min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min