Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g d'eau froide
- 150 g de semoule de blé dur fine
- 75 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 2 c. à café rases de levure chimique
- beurre, pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30 Min
Ghoribas marocains
35 dk
Chorba tunisienne
45 dk
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Soupe harira
40 dk
Harira
7sa
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55 dk
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Msemen
40 dk
Pains batbout marocains
1sa
Sfenj - donuts marocain
2 Std. 45 Min