Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé
- 250 g de semoule de blé dur fine
- ½ c. à café de sel
- 250 g d'eau
- huile neutre, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408 kJ / 332 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 167 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Chorba tunisienne
45min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Jus d'avocat aux dattes
5 min
Soupe harira
40min
Harira
7h
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Pains batbout marocains
1 Std.
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Sfenj - donuts marocain
2 Std. 45 Min