Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g d'eau minérale
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 c. à soupe de graines de sésame mélangées (blanc et doré)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3923 kJ / 926 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 200 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pains au yaourt orientaux
55 min
Salade de choucroute
15 Min
Biscuits à l'orange et aux noix
1 Std. 20 Min
Pain torsadé au kamut
4 Std. 10 Min
Pain polka pistaches-abricots-noisettes
3h 50min
Pain au levain
17óra
Pain complet
16hod.
Pains turcs
2h 15min
Brioche italienne
3h 15min