Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g d'eau minérale
- 120 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 35 g d'huile d'olive
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2391 kJ / 568 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain de seigle
4h 10min
Petits pains à pique-nique
2 Std. 35 Min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Pains de seigle au citron
3h 50min
Dinner rolls anglais
3 Std. 35 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min