Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g d'eau minérale
- 100 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 500 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 100 g de noix de pécan
- 50 g de raisins secs
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain d'épeautre pur
11h
Pain blanc en cocotte
3h 15 min
Petits pains aux noix
4h 30 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain au levain
17 Std.
Pain de campagne
2h
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12h 40min